Uppdaterad: 16 april 2018

Malmö latinskola vinnare i tävlingen Unga Reportrar

SA16B kammade hem totalsegern i tävlingen Unga Reportar med filmen The Second Hand Manlänk till annan webbplats . Det var eleverna Isabella Joines, Adam Tengwall och Rami Bouakaz som hade gjort en originell och proffsigt producerad intervjufilm om att handla kläder second hand. Nu kommer de att tävla internationellt.

Eleverna trodde att något allvarligt hänt på skolan när lektionen avbröts och lärarna bad dem komma med ner i skolrestaurangen - men i matsalen väntade en check på 10 000 kronor !

Filmen som vann är en av många kortfilmer klassen producerat under namnet "En minut Malmölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster", och som alla har behandlat hållbarhetsfrågor.

En minut Malmö presenterar malmöiter som sysslar med något värt att visa omvärlden. Filmerna produceras av elever på Malmö latinskolas samhällsprogram med mediainriktning, tillsammans med lärarna Sara Böök och Elin Dahmberg.

Eleverna kommer nu att tävla i den internationella tävlingen för Young Reporters for the Environment.

Vill du veta mer om tävlingen och vinnarbidraget?

Läs mer om vinnarna på Sydsvenskanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lär mer om vinnarna på Unga Reportrars bloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Se filmen "The Second Hand Man" på YouTubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

JURYNS MOTIVERING:

”En proffsigt producerad film där eleverna på kort tid lyckas få både en problemställning och en lösning. Eleverna har hittat en spännande intervjuperson som tillsammans med skickliga klipp behåller tittarens intresse från början till slut. Filmen är originell och inspirerande med en enkel och genial form.”

Foto: Sara Böök