Uppdaterad: 23 april 2018

Läskampen 2018 avgjord!

På Malmö latinskola uppmärksammar vi varje år Världsbokdagen med tävlingen #Läskampen. I år var deltagandet rekordstort - hela fyra klasser fick dela på förstapriset!

Under två veckor har tävlingen #Läskampen utkämpats, en tävling där skolans klasser tävlat mot varandra i att utföra och dokumentera så många läsuppdrag som möjligt. Skolans elever har t.ex. läst franska poeter för barn, noveller invid vatten och modernistisk poesi för statyer. Via hashtaggen #läskampen2018 på Instagram kan man ta del av de dokumenterade uppdragen.

Läskampen är också en tävling mellan skolor. I år utmanade vi S:t Petri skola i Malmö. Den utmaningen vann vi!

Vinnande klasser: NA17A, ES15A, ES15D och ES15E

Hederspris:

• Emil Strömberg ES15E för sin film med imponerande specialeffekt.
  • Elin Andersson & Adam Mauritsson HU15 för sitt stora engagemang med sju bidrag var.
  • Alma Svedberg ES17F med fotograf för bästa foto.
  • Ivar Westerberg NA17A för sin förmåga att skapa poesi av Bamse.
  • Anna Reuterberg HU16 för bästa blooper.
  • Simon Ölund ES15E för bästa djurinteraktion.
  • Tilda Persson ES15D för bästa närvaro.

#LATINLÄSER

Projektet #LATINLÄSER startade 2015 i syfte att skapa läslust bland eleverna på Malmö latinskola. Under åren har en rad läsfrämjande aktiviteter genomförts på skolan. Bland annat arrangeras bokcirklar, tävlingar, bokattacker och elever skapar grafiska formgivningar utifrån bokcitat.

Läs mer om projektet #LATINLÄSERlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Foto: Tenny Blom