Uppdaterad: 27 augusti 2018

Ministerbesök

En fullsatt aula. En välkomnande applåd. En utrikesminister som talade om framtiden som både mörk och hoppfull. Och tre avslutande tips till våra elever.

Margot Wallström besökte vår skola och berättade om sitt arbete som utrikesminister. Eleverna ställde kritiska och kloka frågor och samtalet avslutades med tre värdefulla råd från ministern.

• Läs böcker!
  • Gör något osjälviskt!
  • Utnyttja er rösträtt!

Ministerbesöket inleder vår valsatsning, som även innefattar en politisk debatt mellan representanter från politiska partier, bokbord med politiska ungdomsförbund och Skolval 2018.

SKOLVAL 2018

Den 9 september är det riksdagsval samt val till kommun- och landstingsfullmäktige. Men vår skola tjuvstartar med ett alldeles eget Skolval!

Skolval är vad det låter som, ett val på en skola som ger elever chansen att ta ställning genom att rösta på ett parti. Efteråt räknas rösterna och ett valresultat släpps. Över en halv miljon elever fick 2014 möjligheten att rösta i senaste Skolval.

Genom Skolval får ni reda på hur ett val går till och chansen att rösta.

Foto: Jonas Sjögren