Uppdaterad: 30 november 2018

Luciafirande med vår skola

Malmö latinskolas musikelever har i drygt 15 år varit en del av Malmö Stads luciafirande. Du har möjlighet att uppleva följet på flera platser i staden - inte minst på själva luciadagen då kortegen går från Malmö Opera till Stortorget.

I december besöker Lucia med musikaliskt följe från Malmö latinskola flera olika verksamheter inom Malmö stad, vårdavdelningar och företag med flera i Malmö.

Lucias ljus och följets skönsång sprider värme till många. Totalt 70 framträdanden genomförs. Malmö Lucia arrangeras i samarbete mellan Malmö Citysamverkan och flera förvaltningar i Malmö stad på uppdrag av kommunfullmäktiges representationskommitté.

Musikelever från Malmö latinskola är Lotta Flink, Naomi Laestadius Wiehe, William Causadias Lundvall, Malcolm Jeppson, Emelina Lindberg Palmenäs, Elvira Lundquist, Esther Nyström, Hampus Wohlin, Joel Henriksson och Lousie Malmgren.

NÅGRA TILLFÄLLEN DU KAN SE MALMÖ LUCIA 2018

1 december:
Årets Lucia Natalia Bosak kröns av förra årets lucia i samband med julinvigning och tändningen av Malmös julbelysning.
Plats: Gustav Adolfs torg klockan 16.

11 december:
Malmö Live: Musikelever från klassisk musikprofil vid Malmö latinskola bjuder in till klassisk konsert med Malmö Lucia som huvudnummer. Utöver de klassiska julsångerna bjuder skolans kammarkör, ensembler och solister på klassisk musik i ett spännande och varierat program.

13 december:
Lucia med följe kommer att åka i kortege från Malmö opera till Stortorget. Kortegen avgår från Malmö opera klockan 17.30 och når Stortorget vid 18.00. På Stortorget blir det sedan 45 minuters konsert av Lucia med följe.

Foto: Frasse Franzén