Uppdaterad: 16 januari 2018

Elever berättar

Anouschka de Bruijn,FOTO: Daris Dedeic

"Det bästa med att vara elev på Malmö latinskola är att få ta del av stämningen och miljön vi har på skolan"

ANOUSCHKA DE BRUIJN
Naturvetenskapsprogrammet

Vad är det bästa med att vara elev på Malmö latinskola?
Det bästa är att få ta del av stämningen och miljön vi har på skolan. Konserter i matsalen och utställningar i korridorerna bidrar mycket till det! En skola som inte enbart har bra undervisning utan också en väldigt skön plats att bara vistas på.

Varför valde du naturvetenskapsprogrammet?
Jag valde att läsa det naturvetenskapliga programmet eftersom att jag är intresserad av ämnen så som biologi, kemi och bioteknik. Och en bonus var att jag kunde anpassa mina studier och lägga till en teaterkurs i tvåan.

Vad kommer du att minnas bäst från din tid på Malmö latinskola?
När jag och min klass åkte till Kiruna. Vi fick bland annat besöka Institutet för rymdfysik, träffa samer och leta norrsken. Men även alla jul- och vårkonserter när estetelever uppträder, man lämnar alltid föreställningarna lika imponerad och stolt över Latinelevers framträdanden.

Sammanfatta Malmö latinskola med tre ord.
Energisk, mottagande, störtskön.

MARIE ENGSTRÖM APPELMO
Estetiska programmet estetik och media

Vad är det bästa med att vara elev på Malmö latinskola?
Det bästa med att vara elev på Malmö latinskola är att det är en stor skola med så många olika estetiska linjer. Det är mycket utställningar, konserter, uppvisningar och annat som händer. Och att det finns så mycket utrymme och material för det egna skapandet.

Varför valde du estetik och media - profil fotografisk bild?
Jag valde fotolinjen för att jag hade ett intresse för fotografi sedan tidigare och ville lära mig mer. Jag ville också gå en linje som inte bara var teoretisk, för att gymnasietiden skulle bli roligare. Eftersom jag går estetik och media får vi också göra mycket mer än bara foto, till exempel film, grafisk formgivning, animationer, teckning, skulptur och målning.

Vad kommer du att minnas bäst från din tid på Malmö latinskola?
Jag kommer minnas alla spännande projekt, sammanhållningen och såklart maten!

Sammanfatta Malmö latinskola med tre ord.
Kreativ, rolig, innovativ.

Det var tre år sedan du själv valde gymnasieskola och program, vilka råd kan du ge de som väljer nu?
Välj något du tycker är kul, då är det lättare att hålla motivationen uppe under de tre åren!

Foto: Daris Dedeic