Uppdaterad: 19 september 2018

För dig som går i 9:an

Våra elever skapar en levande skola där konstarterna, media och vetenskaperna möts.

Malmö latinskola är en plats för skapande och lärande. I våra lokaler ryms allt från naturvetenskap och media till utställningar och föreställningar.

Att bry sig om och att påverka är viktigt för både elever och personal på Malmö latinskola. Vi arbetar för att du ska få handlingskompetens för att kunna förändra det samhälle vi lever i.

Vi har öppet hus i november och januari.

• 26 november 2018 kl. 18.00 – 20.00
  • 28 januari 2019 kl. 18.00 – 20.00

Att besöka öppet hus är ett bra sätt för dig att skapa dig en bild av skolan, träffa lärare och elever och att få svar på alla dina frågor. Du har också möjlighet att träffa våra elevambassadörer som kan visa runt och berätta hur det är att vara elev på Malmö latinskola.

Välkommen till oss!

Malmö latins elevkår är skapad av eleverna på skolan, för eleverna. Vi anordnar evenemang, både nya men även våra traditionsenliga såsom kanalracet, insparken, balen och lika latinveckan.

Inom elevkåren har även elever på skolan chansen att påverka sin egen skoltid och föra fram viktiga frågor. Elevkåren drivs framförallt av oss i elevkårsstyrelsen, men varje elev på skolan är engagerad på ett eller annat sätt.

Det finns även olika utskott inom elevkåren: Tifoutskottet, Human Voices, Tetrisutskottet, Game of Thronesutskottet, Latins Skateutskott, Idrottsutskottet, Balkommittén, Meme de latin, Systerskapskören, Studentkommittén och Latin mot rasism.

Läs mer om elevkåren

Varje klass har ett klasschema med lektioner som är gemensamma för alla elever i klassen. Inom klassen kan schemat variera för varje elev beroende på de val av kurser som eleverna har gjort. Oftast börjar lektionerna 08.30.

Det kan ske ändringar i schemat. Schemat läggs i samarbete med arbetslagen så att schemat underlättar ämnesövergripande undervisning, projekt, teman med mera.

Du kan se våra scheman online här.

Vi har färdighetsprov till alla våra estetiska utbildningar inklusive natur musik.

Du hittar all information här

Vi använder många kanaler för att uppmärksamma evenemang på vår skola. För dig som är nyfiken på vad som händer på vår skola just nu, eller vill se ett axplock av vad som sker under ett år, rekommenderar vi att besöka vår sida "aktuellt" eller våra sociala medier:

Malmö latinskolas Facebook
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Malmö latinskolas Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Malmö latinskolas Twitterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Malmö latinskolas Biblioteks blogglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Malmö latinskolas Biblioteks Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Malmö latinskolas Biblioteks instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Latin Läserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Elevkårens Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vår skolrestaurang Choice
Vår restaurang och café är öppet hela dagen, vi kallar det ibland för vårt ”vardagsrum”. Där kan du äta frukost, lunch, plugga, träffa din mentor och prata med kompisar. Där finns också en radiostudio om du vill sända poddradio och en scen där det ofta är lunchkonserter.

Elever på vår skola betraktas som en riktig matgäst och erbjuds en helhetsupplevelse. Den helhetsupplevelsen innebär en inbjudande miljö, flexibilitet, samt vällagad mat som till stor del är baserad på ekologiska råvaror.

FLER FRÅGOR?
Du kan redan nu kontakta din studie- och yrkesvägledare på din egen skola. Du har också möjlighet att träffa våra vägledare på öppet hus och på gymnasiemässan i november eller kontakta dem på telefon eller mail.

Här hittar du kontaktuppgifter till vår SYV

VILL DU SKUGGA?
Under två veckor i december och två veckor i februari kan du skugga elever hos oss.

Under en dag får du följa undervisningen för en klass.

OBS! Period för skuggning är förbi.
Ny period i slutet av HT18.

Här kan du boka skuggning via vår kalender.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Daris Dedeic