Uppdaterad: 10 augusti 2018

Individuellt alternativ
Estetik och media – förstärkt program

Vill du utveckla dig inom kreativa ämnen såsom bild och mediaproduktion är detta en utbildning för dig. På det förstärkta programmet läser du i lugnare takt och får extra stöd för att lyckas med din utbildning.

På Malmö latinskola erbjuder vi det estetiska programmet med inriktning estetik och media som ett individuellt alternativ för dig med neuropsykiatrisk diagnos.

Utbildningen är högskoleförberedande och har samma kursinnehåll som det estetiska programmet och ger 2500 poäng och gymnasieexamen men du läser utbildningen under fyra år istället för tre år.

Undervisningen och lokalerna är anpassade efter elevernas behov i klasser om ca 10 elever. Eleverna har eget hemklassrum med egna arbetsplatser och en anpassad miljö för studiero.

Vi arbetar utifrån ett elevfokus, att alla elever ska känna sig trygga och ha möjlighet att utvecklas i sin egen takt.

Personalen är vidareutbildade inom neuropsykiatri och pedagogerna har stor erfarenhet av att anpassa undervisningen efter elevernas individuella behov. Under varje lektion finns det också en socialpedagog / elevassistent i varje klass för att stötta eleverna.

POÄNGPLAN

Gymnasiearbete

100 poäng

Vill du veta mer?