Uppdaterad: 06 februari 2019

Relativitetsteorin

Fredagen den 8 februari är det premiär för Malmö latinskolas årliga uppsättning av musikalen! I år framförs "Relativitetsteorin", en musikal skapad av Neil Bartram och Brian Hill, framförd och producerad av elever på skolans etstetiska program.

Med vacker och flödande musik berättar treorna från estetiska programmet dans, musik, teater och media om unga människor i början av vuxenlivet, om hemma, barndom, familj, kärlek, förlust, och den djupa samhörigheten mellan oss. Så det rör sig mer om mänskliga relationer än om kvantfysik!

Besök gärna musikalens webbplats!
Läs mer om musikalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Musikalen framförs i Nya Aulan, Malmö latinskola, Drottninggatan 22.

FÖRESTÄLLNINGAR

Fredag 8/2

kl 19:00

Söndag 10/2

kl 16:00

Torsdag 14/2

kl 19:00

BOKA / KÖPlänk till annan webbplats

Du kan läsa mer om musikalen och boka biljetter via Kulturcentralenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Musikalens skapare, Neil Bartram och Brian Hill, skriver:

Relativitetsteorin började som ett uppdrag från Sheridan College in Oakville, Ontario, Kanada, att skriva en musikal för skådespelare i college-åldern. /.../ För att förstå hur denna åldersgrupp tänker, träffade vi flertalet unga skådespelare, pratade med dem och lyssnade noga på deras historier. Om vi ska vara helt ärliga förväntade vi oss historier om att jobba på Broadway, om kändisdrömmar. Till vår glada överraskning, möttes vi av allt annat förutom det. Vi satt i flera timmar och lyssna på hysteriskt roliga och hjärtskärande historier om hemma, barndom, familj, kärlek, förlust, och den djupa samhörigheten mellan dem. I varje historia fanns en röd tråd om tillhörigheten och osäkerheten som kommer med deras evigt expanderande världar.

Välkomna till Malmö latinskola!

FAKTARUTA

Musik och sångtexter:
Neil Bartram

Manus:
Brian Hill

Svensk översättning:
© Elsa Fryklund.
För Högskolan för Scen & Musik våren 2018.

Bearbetning:
Irene Davidsson Iderberg & Jonas Oscarsson.
För Malmö latinskola 2019.

Foto: XX