Uppdaterad: 19 augusti 2019

Vi har en ny rektor!

Fredrik Hemmensjö är Malmö latinskolas nya rektor! Vi har gjort en intervju för att lära känna honom. Det vi visste från början var att han gillar fotboll och är lång.

Fredrik har arbetat som skolledare under flera år, senast som biträdande rektor på Katedralskolan i Lund. Han har även varit rektor på Bladins gymnasium under 7 år. Innan dess har Fredrik arbetat som gymnasielärare i religion och historia.

Fredrik tar bussen till jobbet från Veberöd, där han bor med sin familj. Något besvärande, för oss som malmöbor, är att han fotbollsmässigt är helsingborgare. Men det ska vi nog kunna rätta till!

Nu över till frågorna!

Du är nu rektor på en stor skola med många program och inriktningar, vilken även är ett kreativt kulturhus. Vad lockade dig hit?

— Det var precis det, att det är en stor skola med många olika inriktningar. Sen känner jag en stor lockelse att få jobba med program som jag inte gjort innan och lära mig nya saker. Jag tilltalades också av skolans historia och dess goda rykte i Malmö. Dessutom ser jag framemot att få ta del av allt fantastiskt som skapas på skolan av våra duktiga elever och lärare.

Vad tycker du är det viktigaste våra elever tar med sig efter tre år på ML?

— Det viktigaste tycker jag är att man känner att man är rustad för livet som följer efter man tagit studenten. Både intellektuellt men även själsligt.

— Man ska som avgångselev känna sig trygg i all den kunskap man fått och vara beredd för högskole- och universitetsstudier, men jag vill även att man ska känna sig full av självförtroende på andra plan och mogen att stå på egna ben.

Vad gör du när du inte jobbar?

— Jag kopplar av med min familj och goda vänner. Våra söner spelar både fotboll och handboll och det är roligt att få vara en del i deras idrottande, så en hel del av helgerna går till det. Mitt sportintresse är högt, framförallt inom fotboll, där jag mycket riktigt håller på HIF i Allsvenskan men annars är det Liverpool som gäller internationellt.

— Jag försöker motionera regelbundet, tycker även om att vara ute i skogen. Mat och dryck är ett intresse, precis som film och musik. Jag har alltid gillat film väldigt mycket men nu med tanke på alla streamingtjänster som finns har jag börjat titta alltmer på kvalitativa serier.

— Jag tycker också om att gå på konserter men det har det tyvärr inte blivit så mycket av på sistone men det kommer förhoppningsvis att förbättras inom kort!

Vi ser fram emot att tillsammans med Fredrik fortsätta resan med Malmö latinskola - en skola som vi är så stolta över och trygga med!

ANTINGEN / ELLER

Vänner eller Skam?

Vänner

Schlager eller metal?
Metal

Måla själv eller gå på museum?

Klassiker eller Best Sellers?
Klassiker

DC eller Marvel?
Marvel

Sneakers eller loafers?
Sneakers

Fine Dining eller Street Food?
Fine Dining

MFF eller Landskrona?