Uppdaterad: 16 september 2019

Teaterförställningen DRÖMMEN - med skolans teaterelever!

Malmö Latins teatertvåor kommer i höst att delta i projektet ”DRÖMMEN”. Dansteatern tar dig med på en omtumlande resa i vår samtid. Baserad på Shakespeares verk ”En midsommarnattsdröm”, förflyttas besökaren till en värld präglat av mystik, passion och kontroversiell kärlek.

Under 5 veckor repeterar klassen tillsammans med professionella dansare, under ledning av Ronny Danielsson och Roger Lybeck, på Södra teatern vid Nobeltorget. Ansvarig lärare från Malmö latinskola är Anna Arwidson - du kan höra henne berätta om samarbetet i den här filmenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Föreställningen tar avstamp i texter från Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” och tar upp teman som tvångsgifte, hedersförtryck och andra kulturella skillnader i synen på genus och kön. Musiken och rörelsen blir ett världsspråk där varje utövare och åskådare kan förstå utifrån sina egna upplevelser och erfarenheter.

”Syftet med föreställningen är att starta en diskussion kring dessa kontroversiella ämnen mellan unga och äldre. Vi vill lyfta frågan kring det förtryck som många människor upplever dagligen, kopplat till olikheter och normkritiska livsval för att arbeta mot ett samhälle präglat av acceptans och kärlek.”

- Ronny Danielsson, regissör

Premiär lörd 5/10.
Därefter spelas föreställningen fram till 16/11.
Biljetter via Kulturcentralen.

Läs mer om föreställningen hos Teater Inc.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om föreställningen

DRÖMMEN tar med dig på en omtumlande resa i vår samtid. Baserad på Shakespeares verk ”En midsommarnattsdröm”, förflyttas besökaren till en värld präglat av mystik, passion och kontroversiell kärlek.

Efter succéföreställningen TRANSFORMATION från 2015 är nu regissören Ronny Danielsson och koreografen Roger Lybeck tillbaka med dansteaterföreställningen DRÖMMEN. En föreställning baserad på William Shakespears verk ”En midsommarnattsdröm”.

DRÖMMEN bjuder in till en värld dit bara din fantasi når. En förtrollad skog som präglas av passion, acceptans och kärlek. Baserat på historier berättade av ungdomar från olika kulturer, blottlägger DRÖMMEN kulturella mönster som styr synen på genus, kärlek, makt och lustar och gestalta de dramatiska konsekvenser det kan leda till.”

Foto: Charlotte Strömwall