Uppdaterad: 11 december 2019

Musikhjälpen Latin 2019

För sjätte året i rad samlar Malmö latinskola in pengar till Musikhjälpen, i år för att sex inte är ett vapen. Vi bakar, pantar, spelar, sjunger, dansar, fotar, arrangerar tävlingar, konserter, säljer prylar på auktion och sen kör vi en heldag radio/webbteve den 12 december.

Dagen efter sändningen levererar vi checken till SVT/P3-buren i Västerås. Förra året lyckades vi samla in 77.258 kronor, det hoppas vi slå i år. Det här är Malmös fetaste musikhjälpeninitiativ!

Som vanligt får vår bur besök av gästartister, bland annat:

Sanna Rahimic kammade hem SKAP:s textpris förra året. Sedan debutsingeln ”Bigger Picture” 2016 har hon hyllats för sina texter och sin unika röst. I våras kom hennes ep ”Sanna mina ord”. Nu kommer Malmörapparen till Musikhjälpen Latin.

Mikael Wiehe är Malmös egna legendariska musiker, sångare, textförfattare och kompositör.

Så jobbar vi med Musikhjälpen

Rent konkret arbetar vi med Musikhjälpens tema som stödjer olika områden i behov av hjälp. Det kan handla om klimatflykt, kampen mot aids och att arbeta med att motverka barnsexhandel.

Eleverna på Samhälle media arbetar med en radio-/webbtevesändning som i 8 timmar non-stop pratar temat, tar in gäster på temat. Sändningen bjuder också på lättsammare underhållning och mycket musik och liveuppträdanden.

Filmeleverna håller i hela sändningsdelen med riggning av studion, filmning, kontrollrum osv.

Grafeleverna arbetar fram en enhetlig grafisk profil för hela temat som syns i all kommunikation i allt ifrån print, sociala medier och studion.

Parallellt med detta finns ett kraftfullt insamlingsinitiativ där mer eller mindre hela Latinskolan är med och bidrar på olika sätt. Genom att uppträda i sändning, genom konserter runt om i Malmö, genom elevkårsinitiativ, genom att önska låtar och handla bakverk och andra prylar som som säljs till förmån för Musikhjälpen Latin under dagen.

Läs mer och bidrag till vår insamling:

Kort om årets tema:

Sexuellt våld finns i krig och konflikter världen över. Människor i alla åldrar utsätts för våldtäkter, sexuell tortyr och tvingas in i prostitution och tvångsäktenskap. Överlevare lämnas med livslånga skador, trauman och stigman - medan många förövare går ostraffade. Musikhjälpens tema 2019 är därför Sex är inte ett vapen.

Illustration: Estetik & media