Uppdaterad: 26 mars 2020

Är fotografi ditt uttryck?

Gillar du att fotografera? Då är detta rätt inriktning för dig. Här får du tillgång till digitala och analoga systemkameror och professionell fotostudio. Du får lära dig att fotografera från grunden och förbättra dina bilder i Photoshop. Samtidigt får du lära dig hur du kan fotografera för att skapa känslor, föra fram idéer och påverka andra.

Hos oss får du lära dig att ta dina bilder till en ny nivå. Vi börjar från grunden med komposition och fortsätter med teknik och hur du kan berätta med dina bilder. Du får lära dig att skapa känsla och stämning i bilderna och hur bilderna kan beröra andra. Vi fotograferar med digitala eller analoga kameror samt förbättra bilderna under efterarbetet.

Alla våra fotolärare har professionell bakgrund inom fotobranschen och är duktiga på att lära ut och förklara. Vi jobbar ofta i projekt tillsammans med andra ämnen och här har du alla möjligheter att utveckla din kreativitet. De flesta av lärarna på estetiska programmet estetik & media har flera års yrkeserfarenhet från media, IT, reklam, design och konst. Utbildningens pedagogik och metoder ligger därför nära det sätt man arbetar på utanför skolan. För att din utbildning ska bli så relevant och samtidsorienterad som möjligt använder vi oss dessutom av gästföreläsare och tar in skarpa uppdrag från olika håll i branschen.

På estetiska programmet har du också möjlighet att fortsätta med ditt moderna språk, välja mer matematik, naturkunskap och engelska.

Hos oss får du chansen att förverkliga dina drömmar som fotograf. Naturligtvis får du högskolebehörighet om du väljer denna utbildning - precis som alla våra andra program, inriktningar och profiler - vilket ger dig stora möjlighet att studera vidare på universitet och högskola.

Läs mer om utbildningen!

Intervju med fotoelev

MARIE ENGSTRÖM APPELMO
Estetiska programmet estetik och media

Vad är det bästa med att vara elev på Malmö latinskola?
Det bästa med att vara elev på Malmö latinskola är att det är en stor skola med så många olika estetiska linjer. Det är mycket utställningar, konserter, uppvisningar och annat som händer. Och att det finns så mycket utrymme och material för det egna skapandet.

Varför valde du estetik och media - profil fotografisk bild?
Jag valde fotolinjen för att jag hade ett intresse för fotografi sedan tidigare och ville lära mig mer. Jag ville också gå en linje som inte bara var teoretisk, för att gymnasietiden skulle bli roligare. Eftersom jag går estetik och media får vi också göra mycket mer än bara foto, till exempel film, grafisk formgivning, animationer, teckning, skulptur och målning.

Vad kommer du att minnas bäst från din tid på Malmö latinskola?
Jag kommer minnas alla spännande projekt, sammanhållningen och såklart maten!

Sammanfatta Malmö latinskola med tre ord.
Kreativ, rolig, innovativ.

Det var tre år sedan du själv valde gymnasieskola och program, vilka råd kan du ge de som väljer nu?
Välj något du tycker är kul, då är det lättare att hålla motivationen uppe under de tre åren!

Fotografier:
Bild 1 - Public Domain