Uppdaterad: 10 mars 2020

Vill du jobba med film & TV?

På estetiska programmet, inrikting estetik och media, erbjuder vi en profil där du kan få färdigheter och kompetenser inom film- och tv-produktion. En perfekt utbildning både för dig som vill arbeta inom film och tv, och dig som bara är lite nyfiken på film- och tv-produktion.

Vi tar oss igenom hela processen, från idé, planering och manus till inspelning, redigering och specialeffekter. Vi använder oss av professionell teknik med bra kameror, ljus, grip och använder de senaste datorprogrammen inom film- och tv-produktion. Vi arbetar på djupet med olika genrer som dokumentärfilm, musikvideo, reklam, spelfilm och reportage.

Om utbildningen
Undervisningen har en experimentell och undersökande karaktär och ger dig möjlighet att kombinera olika estetiska uttryck såsom bild, rörelse, animation och musik. Under utbildningen ser vi mycket film, men framför allt genomför vi olika film- och tv-projekt tillsammans med andra ämnen.

Det finns gott om plats för dig att hitta ditt egna personliga uttryck samtidigt som vi utvecklar praktiska färdigheter, såsom foto, ljussättning, klipp och projektledning.

De flesta av oss som undervisar har flera års yrkeserfarenhet från media, IT, reklam, design och konst. Utbildningens pedagogik och metoder ligger därför nära det sätt man arbetar på utanför skolan. För att din utbildning ska bli så relevant och samtidsorienterad som möjligt använder vi oss dessutom av gästföreläsare och tar in skarpa uppdrag från olika håll i branschen.

En framtid inom film & tv
Branschen utvecklas snabbt och en framtid inom film och tv är en spännande framtid i ständig förändring.

Hos oss får du chansen att förverkliga dina drömmar som filmskapare. Naturligtvis får du högskolebehörighet om du väljer denna utbildning - precis som alla våra andra program, inriktningar och profiler - vilket ger dig stora möjlighet att studera vidare på universitet och högskola.

Läs mer om utbildningen!

Foto: Public Domain