Uppdaterad: 16 november 2020

Digitalt Öppet hus 16/11

Malmö latinskola kommer, som många andra skolor, inte kunna ta emot besökare under rådande omständigheter. Därför väkomnar vi er istället till ett digitalt Öppet hus måndagen den 16 november kl 18:00 - 20:00!

Du kan redan nu titta in på Malmö latinskolas
officiella Öppet hus-webb!

>>> Titta in! <<<länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den 16 november kommer vi dessutom lansera en elevskapad webbplats där du bland annat kan se mer filmer och träffa lärare och elever via videokonferenser!

>>> Titta och möt oss över videokonferens!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster <<<

Vi kör livesändning mellan från klockan 18:15 på Facebook!

>>> Var med och ställ frågor i kommentarsfältetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster <<<

Det är ett ovanligt år, men för oss är det alltid viktigt att du ska kunna jämföra olika utbildningar och känna att du gör ett bra gymnasieval.

På vårt Öppet hus kommer du kunna ta del av filmer och intervjuer med lärare och elever för att lära dig mer om våra program, inriktningar oh profiler. Dessutom har du som besökare möjlighet att via videolänk ställa frågor till elever, lärare och skolledare.

Vi kommer också ha en livesändning med en chat där du via text kan ställa frågor till studie- och yrkesvägledare, biträdande rektorer och våra elevambassadörerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mycket av materialet du kan ta del av är elevproducerat; våra webb- & designelever har skapat en webbsida för Öppet hus, våra filmelever har gjort videos som strömmas. På vår sida kan du dessutom ta del av all den kreativitet som spirar på skolan - allt från dansare och teaterelever till musicerande och bildskapande!

Fler av lärarna på våra program, inriktningar och profiler har skapat informationsfilmer där utbildningarna i detalj presenteras.

Vårt öppet hus i januari kommer att anordnas utifrån rekommendationer och riktlinjer för att bromsa smittspridningen av covid-19. Om du gör en intresseanmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så får du information via mejl när vi har mer att berätta om Öppet hus i januari.

PROGRAM FÖR LIVESÄNDNING:

• 18.15 Livemusik med våra jazz-elever
  • 18.16 Rektor Fredrik Hemmensjö hälsar välkommen.
  • 18.18 Våra lokaler - film
  • 18.20 Rektor Fredrik Hemmensjö berättar om Malmö latinskola
  • 18.25 Bitr. rektorer berättar om våra program
  • 18.35 Studie- och yrkesvägledare Pia Lindgren och Susanna Pergament tillsammans med våra elevambassadörer besvarar frågor från kommentarsfältet på Facebook.
  • 18.45 Livemusik jazz
  • 18:50 Rektor Fredrik Hemmensjö säger adjö!

• 19:00 - 20:00 Programmet ovan repeteras.

Ta del av några av våra filmer redan nu!

Hoppas vi ses på webben den 16 november!

Illustration: Ella Havsjö Lundberg ES18E - Estetik & Media: Webb & Design