Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 13 november 2020

Kulturstudier i Greater Copenhagen

Inom Kulturstudier i Greater Copenhagen knyter vi samman teori med verklighet och jobbar med projekt som fokuserar bland annat på Malmö under alla tre år.

I årskurs ett jobbar vi med det nutida Malmö, i tvåan med det historiska Malmö och i trean spanar vi framåt i Malmö som framtida kulturstad.

I Kulturstudier i Greater Copenhagen gör vi flera studiebesök i Öresundsregionen. Exempel på aktuella besök kan vara kulturinstitutioner i Köpenhamn: Glyptoteket, DAC och Statens museum for Kunst. Vidare besöker vi också Louisiana, Stadsarkivet i Malmö, Historiska museet i Lund och Dunkers kulturhus i Helsingborg. Vi fördjupar oss i kulturhistoriska aspekter som har format Nordens snabbast växande region och präglat vår nutid.

Under det tredje gymnasieåret fokuserar vi på att blicka framåt i din professionella framtid baserat på den humanistiska utbildningen. Du får möjlighet att besöka en arbetsplats som har tydliga kopplingar till dina studier i kultur och språk, t ex förlag, bibliotek, museer, handelskammare eller en arkeologisk utgrävning. Dessutom får vi inspirerande besök av personer som jobbar inom andra intressanta områden för humanister, såsom stadskontoret i Malmö och Lunds universitet.

 

GÅ TILLBAKA TILL VÅR ELEVWEBB!

LÄNKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster