Uppdaterad: 16 mars 2021

Tre års arbete blir till utställning

“Malmö, vad drömmer du om?” är ett treårigt projekt som syftar till att synliggöra malmöungdomars drömmar och kreativitet. Elever på Malmö latinskola har deltagit och nu kan allmänheten ta del av alla medverkande elevers verk på Malmö stadsbibliotek.

Utställningen består av tre års arbete med foton, illustrationer och texter och kan ses den 17-26 mars 2021. Vi fyller stadsbiblioteket med drömmar om framtiden, yttrandefrihet, klimat och mycket mer. En inspirationskälla har varit elevernas möte med ICORNs fristadsförfattare och artister i Skåne.

Utgångspunkten i projektet är elevernas drömmar om framtiden, samhället och tankar om yttrandefrihet. Utställningen består av tre års arbete med foton, illustrationer och texter.

Det kommer även släppas en metodbok efter att projektet är avslutat som visar hur vi jobbat och vad vi lärt oss.

Arrangör: Imágenes del Sur / Bilder från Söder i samarbete med ABF Malmö och KRUT. Finansierat av Arvsfonden.

FAKTARUTA

Observera att Stadsbiblioteket i Malmö är öppet men med flera begränsningar.

Öppettider är för närvarande 10-18 vardagar och 10-17 lördag-söndag (med reservation för ändringar, se gärna bibliotekets hemsida).

Max 30 personer får vistas på Stadsbiblioteket samtidigt och du får vara på biblioteket i max 30 minuter.

Foto: "Mardrömmen" av Gunduz Gunte Mamadov (CC:BY/SA/NC)