Uppdaterad: 12 maj 2021

UTSPARK 2021

Hej alla blivande studenter,

Nu är detaljerna klara och beslut tagna kring utsparken. Som ni har väntat! Vi har kämpat för att på bästa sätt försöka skapa en minnesvärd och fin utspark för er.

Som ni förstår måste utsparken under rådande pandemi bli annorlunda jämfört med hur det brukar vara. Vissa justeringar i de preliminära utsparkstider som tidigare kommunicerats har vi varit tvungna att göra för att följa rådande rekommendationer.

Viktigt att tänka på är att studenten i år blir en intern angelägenhet för en begränsad skara, vilket vi ber er alla att respektera; varje elev får möjlighet att ta med sig max fyra anhöriga. Våra filmelever kommer att filma och livesända utsparken, så det finns möjlighet för andra anhöriga att ta del av festligheterna. Livesändningen nås via ett event på skolans Facebook-sida.

Varje timme sparkas två klasser ut. Det är viktigt att du och dina anhöriga följer anvisningarna nedan, så att vi kan följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer!

Vi vill understryka att skolan är en alkoholfri plats och nolltolerans kommer att råda.

Information till dig som tar studenten

Malmö latinskolas utspark kommer att ske på A-husets trappa, i riktning mot Amiralsgatan. Innan dess sker följande, klassvis:

1. Du ska gå in via huvudentréen, D-huset (Drottninggatan) 30 minuter innan din klass har tid för utspark.

2. Du och din klass går direkt in i Restaurang Choice, där ni möts av våra fotoelever som tar ett studentfotografi.

3. I Restaurang Choice finns möjlighet för toalettbesök.

4. Gå vidare till Choice-scenen. Här finns ett glas alkoholfri bubbel samt en bakelse. Här utbringas en skål och ett lycka till, kanske säger mentorerna några ord till er! Tillsammans sjungs studentsången under ledning av Mats Bengtsson.

5. Gå vidare tillsammans med din klass mot A-huset och ut mot trappan som vetter mot Amiralsgatan.

6. Utspring! Er valda låt spelas (se separat inlägg i kanalen Elever på Happeo gällande val av låt) och ni firar på en uppbyggd scen. Därefter spelas studentsångens första vers.

Vid scenen/trappan finns ett tillfälligt staket, där dina anhöriga står bakom. OBS! Det är mycket viktigt att du och dina anhöriga inte dröjer kvar för länge innan ni börjar gå ut mot Kungsgatan.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE STÖRRE KARTAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information till anhöriga

Varje student har möjlighet att ta med sig max fyra anhöriga. Medtag bifogade biljetter. Det kommer att finnas anvisade platser på skolgården framför trappan där studenterna springer ut.

Var vänlig och kom först 15 minuter innan utsparken äger rum för att undvika trängsel.

Du som besöker utsparken får endast använda ingången mot Amiralsgatan när du kommer och när du lämnar skolan skall du gå ut mot Kungsgatan.

Vi kommer att ha väktare på plats för att säkerställa att riktlinjerna följs. Vi ber er alla att ta ansvar och hjälpa till så att firandet blir så säkert som möjligt.

Tider för utspark

ES18A

ES18B

ES18D

HU18+ESTEV17

ES18E

ES18F+MLF17

SA18A

SA18C

SA18B

NA18A

NA18B

Övriga riktlinjer

• Håll två meters avstånd
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk

Med önskan om en minnesvärd dag!

Trots alla regler att förhålla sig till hoppas vi från skolans sida att det blir en ljus och minnesvärd dag. En dag fylld av glädje för både studenter och besökare!

Fredrik Hemmensjö, rektor Malmö latinskola

FAKTARUTA

För större karta över utsparksområdet:
KLICKA HÄR!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Illustration: Malmö latinskola / Arkitektgruppen