Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 20 augusti 2021

Information inför höstterminen 2021

Undervisningen sker på plats i skolan nu när höstterminen börjar. Utifrån Folkhälsomyndighetens förslag gör vi förebyggande insatser för att minska risken för smittspridning. Det är samtidigt viktigt att vi alla tar ansvar och följer de rekommendationer som finns. Tillsammans motverkar vi smittspridning.

Detta behöver du som elev tänka på

  • Stanna hemma om du är sjuk – gör självtest för covid-19
  • Försök att hålla avstånd till andra
  • Var noggrann med din handhygien
  • Försök undvika att röra ögon, näsa, mun
  • Hosta/nys i armvecket
  • Försök att vara utomhus om du har rast.
  • Cykla till skolan om du kan

Vad gäller om du blir sjuk?

Om du blir sjuk under dagen eller kommer till skolan sjuk kommer du att uppmanas att gå hem och göra ett covid-19-test via 1177 snarast möjligt.

Om du är sjuk i covid-19 ska du stanna hemma minst sju dygn efter att du blev sjuk. De två sista dygnen ska du känna dig bra och inte ha feber. Du kan betrakta dig som frisk även om du har kvar enstaka, lätta symtom som till exempel lätt hosta, snuva eller lukt- och smakbortfall efter sju dygn. Förhållningssätt finns via länken.

Hur länge bör jag stanna hemma? — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)länk till annan webbplats

Om du har någon i ditt hushåll som blivit sjuk i covid-19 ska du stanna hemma och du uppmanas också att testa dig. Förhållningsregler finns via länken.

Du som bor med eller haft nära kontakt med någon som har covid-19 - Skåne - 1177 Vårdguidenlänk till annan webbplats

Frånvaro och sjukanmälan

Eventuell frånvaro anmäls som vanligt.

Åtgärder på skolan

Vi har gjort en rad insatser för att minimera risken för smittspridning. Bland annat har städningen utökats. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål och vatten samt vid behov tillgång till handsprit. Därutöver fortsätter vi att arbeta för att större samlingar av personer undviks. Det har till exempel gjorts åtgärder så att det inte blir köbildning vid matsalarna samt att provskrivningar hålls i mindre grupper. För den som vill finns även munskydd tillgängligt att använda.