Uppdaterad: 08 september 2021

Erbjudande om vaccination på skolan

Elever på vår skola kommer att erbjudas möjligheten att vaccinera sig mot covid-19 i skolans lokaler. Möjligheten ges genom samverkan med de företag som vaccinerar på uppdrag av Region Skåne.

Elever på vår skola kommer att erbjudas möjligheten att vaccinera sig mot

Vaccinationen mot covid-19 är frivillig, men genom att vaccinera sig kan man skydda både dig själv och andra. Det i sin tur minskar smittspridningen i hela samhället på sikt.

Eleven kommer att bli erbjuden Pfizers eller Modernas vaccin, som är godkänt från 12 års ålder. För bra skydd mot allvarlig covid-19 behövs två doser vaccin. I samband med den första dosen kommer eleven få tid till den andra dosen, även denna kommer ges i skolan.

Det är gratis att vaccinera sig mot covid-19. Det behövs även ett medgivande från vårdnadshavare inför vaccination.

Bifogat finns en samtyckesblankett.
Här finns blanketten: Samtycke covid-19.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Malmö stad har efter kontakt med Region Skåne beslutat att erbjuda denna möjlighet eftersom det kan göra det lättare för fler att vaccinera sig.