Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 19 augusti 2020

Om Malmö latinskola

Du är något alldeles särskilt – och det är vi också. Väljer du Malmö latinskola får du en levande skola fylld av kreativa uttryck, mitt i Malmö. Här bedriver vi kvalitativ undervisning av engagerade och välutbildade lärare.

Här får du vara som du är


Skolan är präglad av sin estetiska profil, det kan innebära en rockkonsert på lunchen, poddradio från radiostudion eller livesändning av Musikhjälpen. Många humanister och natur- och samhällsvetare väljer vår skola för att de gärna vill befinna sig i den här miljön. Det våra elever ofta säger om Malmö latinskola är att “här får du vara som du är”.

Malmö latinskola har nio olika utbildningar. På många av utbildningarna finns det flera inriktningar och profiler att välja på. Alla våra gymnasieutbildningar ger behörighet till högskolan.

Vi satsar på att hela tiden göra undervisningen bättre utifrån vetenskaplig grund. Vi erbjuder en varierad undervisning, vi arbetar både med djupa ämneskunskaper och i tvärvetenskapliga projekt.

Läs mer om hur vi arbetar

Vi har återkommande samarbeten med bland annat Sveriges Radio och Musikhjälpen, Malmö Live, Malmö Stads Lucia, Malmö Stadsteater, Miljöförvaltningen och många många fler.

Läs mer om våra samarbeten

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Per Broberg, Björn Holmberg