Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 19 augusti 2020

Så arbetar vi

Vi vill att du ska få med dig så mycket kunskaper som möjligt. Vi satsar på att hela tiden göra undervisningen bättre utifrån vetenskaplig grund.

Att bry sig om och att påverka är viktigt för både elever och personal på Malmö latinskola. Vi arbetar för att du ska få handlingskompetens för att kunna förändra det samhälle vi lever i. När du lämnar Malmö latinskola ska du känna dig redo att ta dig an framtiden, laddad med framför allt mycket kunskaper men också med framtidshopp.

Vi vet att en nyckel till att klara sina studier på ett bra sätt är att kunna läsa och förstå det man läser, därför arbetar vi med språkutveckling och läslyft. Vi satsar också på digital utveckling, matematiklyft och har lärare som deltar i forskningscirklar. Om du vill fördjupa dig i läsande och skrivande arbetar vi med bokcirklar och poesiworkshops. Detta sker oftast efter skoltid.

Vi erbjuder en varierad undervisning, vi arbetar både med djupa ämneskunskaper och i tvärvetenskapliga projekt.

Att bry sig om och att påverka är viktigt för både elever och personal på Malmö latinskola. Vi arbetar medvetet med hållbar utveckling och FN:s 17 globala mål. Det innebär att vi har många kontakter med olika organisationer. Det är inte ovanligt att våra elever får utmaningar och uppgifter av aktörer utanför skolan. Vi ser samhället som en resurs för oss och skolan som en resurs för samhället.

Läs mer om våra samarbeten ...

Alla Sveriges skolor ska enligt läroplanen arbeta med ett miljöperspektiv i utbildningen. Malmö latinskola har hållbar utveckling som ett starkt prioriterat område. För att få extra fart i det arbetet har vi deltagit i ett fyraårigt projekt tillsammans med Naturskyddsföreningen och Malmö högskola.

Pilotprojektet Modellskolan har arbetat fram metoder för hur lärande för hållbar utveckling och framtidsoptimism kan genomsyra hela skolverksamheten.

Lärande för hållbar utveckling och Modellskolan.

Få hjälp att hitta pålitlig information till dina skolarbeten, skriv poesi tillsammans med andra, hitta fakta​ du behöver​ om dina ​nördiga ​intressen​, prata böcker och fika med bokcirkeln, gå spökvandring, läs coola tidskrifter, sitt bekvämt och plugga, få hjälp att lyssna på böcker - allt detta (och mer) kan du göra på Malmö latinskolas bibliotek!

Vi som jobbar här är utbildade bibliotekarier som gärna bjuder in dig som elev att påverka verksamheten. Förutom allt ovan träffar du oss i klassrummet flera gånger under din skoltid eftersom biblioteket har ett nära samarbete med skolans lärare.

Läs mer på bibliotekets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Följ oss på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Eller kolla vad som händer hos oss via Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Teaterföreställningar, konstutställningar, konserter, skrivarworkshops, filmvisningar, livesända podcasts och dans! Som elev på vår skola har du möjlighet att uppleva eller själv delta i allt som händer.

Läs mer på vår aktuelltsida.

Vi vet att det är viktigt för din trygghet och för dina studier med bra relationer. När du kommer till oss börjar vi med introduktionsdagar - vi vill att nya elever ska få en chans att lära känna varandra och att alla ska känna sig trygga. Vi får väldigt höga värden när vi undersöker om eleverna känner sig trygga på skolan. Vi siktar på 100 % och vi är nära nu!

Läs mer om trygghet och trivsel på vår skola.

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Johanna Nielsen / ssmokingcamera.com