Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 26 september 2019

Musik

Malmö latinskola erbjuder tre musikutbildningar som alla ger behörighet till högskolan. Sedan 1971 har vi utbildat blivande musiker, artister och musikproducenter. Hos oss får du extra mycket undervisning på ditt instrument/sång med en egen lärare. Vi tar dina drömmar och ambitioner på allvar.


Vi har en unik och omfattande konsertverksamhet och du får uppträda i våra egna specialutformade konsertlokaler samt på andra stora scener i Malmö, som t.ex. Malmö Live.

Som musikelev har du tillgång till våra välutrustade övningslokaler på dagtid, kvällar och helger. Förutom den dagliga undervisningen kommer du att få möta intressanta gästföreläsare och artister, åka ut på turné, skapa musik samt vara del i stora musikprojekt. Du kommer att få vara med om tre händelserika, spännande och inspirerande år.

På estetiska programmet Musik har du också möjlighet att fortsätta med ditt moderna språk, välja mer matematik, naturkunskap och engelska.

SE UTFÖRLIG TIMPLANlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På Malmö latinskola har du som är musikintresserad och har drömmar om att bli musiker möjlighet att välja tre olika musikutbildningar med inriktning på klassisk musik. Dina intressen avgör vilken utbildning du väljer!

I följande program kan du utveckla och fördjupa ditt musicerande inom klassisk musik:

  • Estetiska programmet inriktning musik
  • Naturvetenskapliga programmet särskild variant musik
  • Spetsutbildning musik

Med våra utbildningar som grund har elever genom decennier påbörjat sin musikerbana, elever som idag är musiker, sångare, tonsättare och dirigenter i professionella sammanhang runt omkring i Europa.

Detta är möjligt bland annat därför att vi väljer att anställa lärare som är eller har varit yrkesverksamma musiker. Många av dem arbetar i Malmö symfoniorkester (MSO) eller i Malmö Operaokester.

För att vara behörig till spetsutbildningen eller till Särskild variant musik måste du vara godkänd på färdighetsprovet.

På vår skola får du möta erfarna pedagoger som är aktiva musiker, specialiserade på sitt instrument.

Oavsett vad du spelar/sjunger får du individuell undervisning på den nivå där just du befinner dig. Hos oss spelar eller sjunger du i ensembler tillsammans med andra musikelever i alla tänkbara genrer som t.ex. rock, pop, musikal, indie, metal, jazz, funk, soul och folkmusik. I din utbildning ingår dessutom gehörsträning, musikteoriundervisning och körsång.

Du kan också välja bland vårt stora utbud av valbara kurser som t.ex. digitalt skapande, improvisation och arrangering / komposition.

Du kan komma in på Estetiska programmet Musik via dina betyg eller via färdighetsprov.

Läs mer om färdighetsprovet.

LIKNANDE UTBILDNINGAR PÅ SKOLAN
Kolla in våra andra musikutbildningar:

Spetsutbildning musik
Särskild variant – naturvetenskap musik

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Exempel på kurser kommer
inom kort.


PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 500 poäng

Vi har fem olika fördjupningspaket

Se vårt kursutbud.

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Johanna Nielsen / ssmokingcamera.com, Pelle Jernryd