Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 30 januari 2020

Teater

På Malmö latinskolas teaterprogram efterliknar vi den professionella teaterns arbetssätt. Vi tränar dig i skådespelarens verktyg - fysiska uttryck, röst och text, och du får genom olika produktioner möta publik. Vi arbetar även med kostym, smink, scenografi, ljus och ljud.

saknas


För att efterlikna arbetet på den professionella teatern läser vi i perioder. En teaterperiod är fem till sex intensiva veckor per termin, då du har teater hela dagarna. Detta innebär att du övriga veckor av terminen intensivläser de teoretiska ämnena.

Vi samarbetar i projekt över ämnesgränserna för att ge dig en meningsskapande helhet. Vi ser till att teatern kommer in i andra ämnen och att andra ämnen finns i teatern. Vi förutsätter att du gillar att inhämta kunskap och är beredd att delta aktivt i skolarbetet.

Till bägge utbildningarna gör du ett färdighetsprov. Provet måste vara godkänt för att du ska komma in på Spetsutbildningen och det kan hjälpa dig att komma in på ES-Teater. Därför kan det vara klokt att söka bägge utbildningarna.

Vi har också samarbete med den professionella teatern, bland annat Malmö Stadsteater, där vi gör studiebesök, ser föreställningar och någon gång emellanåt medverkar i uppsättningar.

Genom vår spetsutbildning är vi knutna till Teaterhögskolan i Malmö där vi hämtar kunskap och inspiration. Vi får också förfrågningar från olika TV- och filmbolag som söker allt från statister till huvudrollsinnehavare och våra elever går ofta på auditions.

SE UTFÖRLIG TIMPLANlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Josefin Nilsson, skådespelare, Teater 23:

Teaterutbildningen på Malmö latinskola blev min vändpunkt och ljuspunkt. Det var då allt förändrades och plötsligt blev verkligt. Det var då jag på riktigt förstod vad jag ville och skulle bli - jag skulle bli skådespelare.

Under mina tre år på skolan fann jag oerhört många verktyg som gynnat både mig och mitt skådespeleri - jag bär dem fortfarande med mig och använder dagligen i mitt arbete på scen.

Jag utmanades, jag utvecklades och genom dessa två saker fann jag min innerliga lust. Lusten som än idag är min starkaste drivkraft i mitt arbete, lusten som är så stor för scenkonsten att ord fattas, lusten som ständigt för mig framåt och som sett till att jag aldrig tvivlat på det jag förstod under mina gymnasieår; att jag valt helt rätt, att jag är och ska vara det jag alltid drömt om - en skådespelare.

INDIVIDUELLA VAL
sammanvägt 200 poäng

Exempel på kurser kommer
inom kort.

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 500 poäng

Röst,100 p
Estetisk kommunikation 2,100p
Dramatik och dramaturgi,100p
Sceniskt karaktärsarbete,100 p
Sceniskt karaktärsarbete - text,100 p

Du kan komma in på Estetiska programmet Teater via dina betyg eller via färdighetsprov.

Läs mer om färdighetsprovet.

LIKNANDE UTBILDNINGAR PÅ SKOLAN
Kolla in vår andra teaterutbildning:

Spetsutbildning teater

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Johanna Nielsen / ssmokingcamera.com, Marie Lindstrand