Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 30 januari 2020

Kultur

Är du intresserad av samhället och världen utifrån en kulturell vinkel? Då kan inriktningen kultur på Humanistiska programmet vara något för dig.

Inriktningen ska ge dig fördjupade kunskaper i kultur, litteratur, filosofi och psykologi. Under utbildningens gång kommer du lära dig att beskriva, analysera och reflektera över kultur och kulturupplevelser.

Klassisk utbildning där du läser kultur- och idéhistoria.

Du kommer även på ett teoretiskt plan fördjupa dig i estetiska uttryck och lära dig om människans skapande genom tiderna och arbetar även med existentiella frågor.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Exempel på kurser kommer
inom kort.PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 300 poäng

Humanistisk & samhällsvetenskaplig specialisering (100 p)
Latin, språk & kultur 1 (100 p)
Valbar kurs (100 p)

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Skolans arkiv