Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 28 januari 2021

Inriktning beteendevetenskap
– profilering psykologi

Är du intresserad av att förstå människor? Är du nyfiken på vad som driver oss och hur vi påverkas av omvärlden? På samhällsvetenskapsprogrammet beteende undersöker vi tillsammans hur psykologi och samhällsutveckling går hand i hand.

cc: 0

Som elev på inriktningen beteendevetenskap - profil psykologi på samhällsvetenskapsprogrammet - får du bland annat lära dig mer om:

  • människors beteenden
  • hur identitet skapas
  • hur grupper bildas och fungerar
  • hur individen påverkas av små och stora händelser i världen

Profilen riktar sig till dig som är intresserad av att förstå människor, vad som driver oss och hur vi påverkas. Här får du gedigen kunskap om samhället, hur vi människor fungerar och kommunicerar och hur vi påverkas av allt som händer runt omkring oss.

Efter din utbildning har du fått både djupa och breda kunskaper för att kunna läsa vidare till yrken som t.ex. psykolog, socionom, polis, statsvetare, lärare, sjuksköterska, kurator, journalist samt yrken inom PR och reklam.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng
 


PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 300 poäng

Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering, 100 p
Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering 2, 100 p
Internationella relationer,100 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Daris Dedeaic, Hilda Nivhagen-Metz