Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 28 januari 2021

Medier, information och kommunikation

Inriktning medier, information och kommunikation ger dig kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man kan använda sig av ett journalistiskt arbetssätt för att förmedla budskap på ett intresseväckande sätt.

Du får skriva artiklar, göra intervjuer och olika medieproduktioner samt sammanställa fakta på ett läsvänligt och kommunikativt sätt.


Inriktningen medier, information och kommunikation med journalistisk profil ger dig högskolebehörighet till vidare studier inom olika samhällsvetenskapliga och humanistiska områden, till exempel journalistik, marknadsföring, utbildning, samhällsvetenskap och kultur.

Vad du än vill jobba med i framtiden, ger den här inriktningen dig kombinationen av en bred teoretisk bas och många användbara mediekunskaper.


INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

 

 

 

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 300 poäng

Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering, 100p
Medieproduktion 2, 100p
Samhällskunskap 2, 100p 

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Josephine Hylén, Per Broberg